06 January 2011

Minyak Lain tak de Minyak Lain Naik Harga

Minyak Masak yg kurang Minyak RON97 plak naik harga
Minyak Oh Minyak susah hati betul la hai..........
kat area umah aku dah xder bekalan Minyak masak sekrang nie
Yang ada minyak jagung,kacang..
kiranya suma yg mahal2 la yg ada
minyak masak kelapa sawit nan ado..

Mak aku smpi miscall aku byk kali semalam
aku ingat ape yg urgent nk cakap
rupanya dia ingatkan aku suh beli minyak masak suh buat stok.
masa aku tgk kat kedai area umah aku dah xdr tuh
aku dah budget mesti sorok bekalan ni
n nak naik kan harga lepas nie..

sekarang pun aku rasa hazab sgt dah pasal makan..
lunch pun sampai 6-8 hinggit baik bawak bekal
ada kawan aku suggest makan skali jer merangkap pagi smpi ptg
aku cakap aku breastfeed kena banyak makan
kalau tak aku gigil smpi ptg
mmg la jimat kan..tp kena makan kalu tak kita xkuat nak breastfeed anak
nie naik plak RON97..
abang aku kat bumi arab gelak2  jer..
aku malas nak komen
cuma korang review la semula
berapa kali dalam setahun dah minyak naik jer..
apa brg yg xnaik suma naik skrg
apa org beso2 buat
diam jer..
lu pikir la sendiri!
*pikirkan org susah yg ada anak kecik berderet2 tuh!azab wei!*
 

biGFoot: Luahan hati sendiri di sebalik rasa ketidakpuashati sendiri!

 





4 comments:

Fiza's said...

kat cni pun sama.. semalam kuar beli barang dapur kat giant.. stok minyak sume abis

mar!ahaf!z said...

patutla kat rak minyak masak tu kosong je, tak di re-stock.. hampeh betulla!

ibuafiqahhuzaifah said...

fiza:
tu la senasib la nie

maria:
tu la pasal..

Anonymous said...

kami pun ari2 bwk bekal sbb nak jimat