09 October 2008

~As a.k.a mama alif masuk wad~

'As masuk hospital..Suspek Denggi'..........
Hospital Taiping....
gtu la lebih kurang ayat hubby aku ptg semalam...
pup! kesiannya......
Dia mmg balik Taiping raya umah mertua nih...
kalu dekat leh gak jenguk2..dah jauh sampai Taiping nuh...
hanya doa jer la dari jauh nih!!!!
terus aku sms dia...
malangnya xberjawab...
maybe dia xsihat...
nak jwb sms pun xlarat kan...
smlm aku sms hubby dia Halim....
*As n Halim opismate lama aku kat jabatan lama dulu...
'kena tahan wad sbb denggi...'kata halim
aku takut tul la bab2 denggi nih...
semoga As cepat2 sihat...
leh kejer cam biasa....
leh jaga anak...
katanya skrg nie kat Putrajaya nih 2x sehari foging nyamuk nih!!
td dapat tahu lak...
ada couple br kawin 6bln wife dia meninggal coz of denggi...
huhuhu.....takut wooooooooo....
nak tahu cara2 utk membasmi aedes di rumah kediaman kita
sila jenguk musim denggi nih
~daaaaaaaa

4 comments:

Ayong said...

mmg musim denggi lah kan sekarang ni....dn chikugunya nye lah...(eh betul ke kita eja ni)..semua ni pembawanya nyamuk aedes

viruspadu said...

hihihih

akak rasa mcm blog cegah denggi lak hahahaha

tp takde akak suka

sbb denggi ni bahaya kan, sama2 kita cegah kan

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

ayong~

tu la takut la plak...
cam xnak kuar rumah je kan....
kdg2 jiran2 penternak gak...
ye la dah sampah sepah2 jer....
xker penternak gtu!!

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

viruspadu~

hahaha...

nak bg suma blogger alert ttg bahayanya denggi nih

ye sama2 kita cegah ek!!