16 September 2008

~Sampul Duit Raya~

thanx too kawan aku nih....hehehe bg sampul duit nih...
kawan2 kan jangan berkira ekkkk....
sampul duit dah ada..tapi lom cukup lagi.....
ada sapa nk bg sampul utk aku nih??
duit lom tukar lagi......hahaha...
ape aku nak isi nie...cuba korang bg idea...
anak2 xyah bgi sampul...kdg2 dia buang jerrr...
selalu aku kutip balik recycle bg org lain plak..
bukan dia koyak pun....cuma amik duit jerrr....
kdg2 budak2 cam ragam....siap jeling dulu brp RM dalam sampul tuh..
duit jugak dik oiiiii.....


aku teringat zaman dulu...panas2 terik....stp umah kitorg g...
g plak ramai2...baju dulu mesti mintak ada kocek pny...
senang nak bubuh duit raya...
kalu syiling tu smpi senget2 baju..
siap balik umah dulu simpan..
then sambung balik raya...
ptg2 skit...kumpul geng2 kira brp dapat collection duit raya...
hahha....suma itu kenangan.....


skrg.....

aku rasa nk bagi anak2 nie g raya cam kita dulu pun
kena pkir byk kali...
takut kena colek la
hmmm...mcm2 aku terpk.....
xyah la...
ikut jer mak bapak raya lg bagus...
duit raya pun mesti bg RM5 ke atas pny.....

8 comments:

Jasfyra said...

bestnya dah dpt sampul raya...nak duit raya leh?hehhehe

re - awak, kita dah jwb tag

:. iBuAfiQah .: said...

jasfyra~

boleh2.....
tp jgn tgk tau dalam sampul tu
ada brp?hahaha...

ok thanx u..

mrs hafiz said...

xde lg collection sampul.. oh ye, duit raya pun x tukar lg.. hmm betul punya mood ramadhan/raya lari ni!!
tak bagus tul cik maria ni!

skrg org jual pun mahal kan.. tgu dpt free aje la..

Cik Puan Mimi said...

sabtu lepas ktia gi jusco, siap dapat 3 bungkus pack dari Jusco, pastu singgah McD dapat gak sebungkus, pastu beli dunkin donut, dapat gak sebungkus.. sebelum tu dah dapat 2 bungkus dari giant.. jimat2 tak yah pening2 beli sampul duit raya.. hehehe

zaman sekarang ni masih ada lagi yagn bg duit syiling. my MIL masih bagi 50sen + gula2 taruk dalam plastik kecik siap stapler lagi.. kat kg masih lagi dapat macam tu..

Yanie said...

sori deh tak dpt bg sampul raya nih...aku dh tak keje bank....tp aku try kontek member2 aku..kot2 derang leh carikan....sori nee

SaDi said...

sadi takde sampul lagi... nanti masa tukar duit kat bank baru carik sampul.... huahauahuahuahu... terbanglaaa duit dihari raya ni....

Ayong said...

ho..jaman sekarang jgn dibuat2 biarkan anak2 lepas beraya tah mana2..bahaya kan...kalau jaman kita dulu tak de semua tu..peace aje..tah celah2 mana dah kita beraya...hehehehe

:. iBuAfiQah .: said...

mrs hafiz~
nie pun irnie br dapat 2 paket...
cari lebih sbb MIL pun nak jugak...

cik puan mimi~
banyak dah tu collection sampul raya ek..

yanie~
kalu xdapat xper...

sadi~
tukar duit leh dapat sampul skali tu...

ayong~

setuju tuuu...