15 September 2008

~Raya Balik Kampung~

entry pasal raya lagiiii....
mesti korang tension ekk...
kat opis aku nih pasang lagu raya sesaja.....
so mood raya tu pun datang lerrr..
pagi2 dah cter pegi jalan TAR la, SOGO la, JJ la...uiskkk...
pendek kata suma cter pasal persiapan raya larrr...
siap ringtones Takbir Raya pun aderrrr...
kejam tul org yg pasang tuh!!!
xbaik tau...mak aku cakap kan xbaik takbir sebelum time raya nih...
kesian orang dalam kubur....betul tak kawan2...
mengenai entry nie....
hmmmm...
raya tahun nie plan nya insyaALLAH jika diizinNYA aku akan balik ke Perak...
Perak ni umah opah aku belah papa aku nih...
memang destinasi wajib ler raya posa...
kalu raya korban aku balik kuantan jerrr....
nenek aku kat sana...

seronok rasa nak raya tahun nie....sebab;

1st beraya dengan hubby n anak skali...
(tahun lepas raya berdua jer....anak dlm peyot lagi..)

2nd boleh beraya dengan family aku n jupe opah aku tuh...
(tahun lepas aku raya kat umah jerrr....mabuk teruk wooo)

so aku harap kalu xder aral leh la aku beraya bersama opah aku tuh..
kesian...umo pun dah 80++..
dia pun windu gler2 kat aku....asyik tanya bila nk balik jer..
lgpun si afiqah nie dia belum tengok lagi....

so korang dah plan nak raya kemana tahun nie??!!
plan cepat2 tau...atau pun buat one two jus....hik2

selamat berbuka suma....
Dah separuh Ramadhan kita tinggalkan...
ada separuh jer lagi.....sungguh cepat masa berlalu...
pejam celik pejam celik kan....

~daaaaaaaaaa

7 comments:

honeysour said...

jemputlah ke rumah yana...kat kg, gajah tu...
tahun ni raya perak gak...
ngan mak ayah lagi seba lom kawen..heheheh...

:. iBuAfiQah .: said...

insyaallah...
akak takut nak janji...
dah balik kampung banyak sangat program plak nnti...
planning dan yg unplanning..

mrs hafiz said...

irni, ni 2nd time kita beraya dgn hubby n baby.
tahun ni raya mcm biasa je.
pil dtg raya dgn kitorg skali..
maria kerja jumaat tu..lepas semgu dua lepas raya baru amik cuti kot..

Jasfyra said...

dah psang lagu raya ni ..semangat nk raya tu berkobar2 kan..hehehee.

re - oo..keje kt putrajaya ye.xdpt ar cuti sok ek.xpe ar..wat keje elok2 tau...hehehe

:. iBuAfiQah .: said...

ms hafiz~
irnie 1st time dgn baby n hubby tahun nie..cam teruja la...
tgk anak dara tu pakai baju raya..

jasfyra~
memang cam nak raya dah...
belum pasang lampu lip lap n gantung kad raya jer lagi kat opis ni..
org putrajaya xcuti besok.huhuhu...

Ayong said...

kita pn balik raya kat perak..umah arwah opah..tapi tahun ni rasa sedih..opah dah tak de.. :(

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

ayong~

hmmm...
destinasi yg sama