24 November 2008

~Tag Rupa Masa Mengandung~

bagaimana rupa anda semasa mengandung!

hikk2..aku mulakan dengan gelak dulu.....
aku ingat xkena tag pasal preggy nie....
maria lak tag aku....
best gak tag pasai niey...

mula2 masa rasa2 nak mengandung tuh..
aku asyik jer nak makan asam...
pantang ada org pelawa ada asam..
dgn muka xmalunya aku mintak...
arghhh pedulikan..tekak ku mual...

lepas tu dalam 2mgu preggy....(masa nie aku xbuat check pun lg)
aku kena outstation ke Penang...
bos aku naik flight...
aku naik 4x4 (Toyota Fortuner) ke Penang ok la....
tp sepanjang jalan aku makan asam...
abg driver tu abg ijam perasan aku maybe mengangandung..
dah la aku jd co-pilot...(mana blh tido)
telan asam la sepanjang ke Penang....nie time raya aku dah mengandung sebulan kot....
muka pucat...aku lepas muntah n
aku xsuka pakai make up pun sepjg mengandung..


29.10.2007 aku admit ke Hospital kajang...
aku muntah2 teruk..
smpi kuar yg pahit tu...
aku kena tahan wad 3 hari...uwaaaa..
sepanjang idop xpenah kena admit hospital
so sedih wei...
org xleh teman lak tu....(time malam la)
sungguh serik....dan xmo masuk hospital dah.....
n aku dapat mc 10 hari (joli katak aku balik kg time tuh!)


1. Berat sebelum mengandung
49kg

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
62kg

3. Berat selepas habis pantang
50kg

4. Apa yang korang suka makan masa mengandung
makan asam...
ngidam yag dapat ialah makan strawberi dr Cameron(bkn beli kat pasaraya),
air zam zam dr Mekah pny n
yg last mengidam nk makan ommelete kat hotel xdapat...(uwa..hotel tu xsediakan) ptt masa lahir air liur afiqah asyik meleleh jerrrr...

5. Hospital mana anda bersalin
Pusat Rawatan Islam Al-Farabi....kat Kuantan..aku pilih hospital nie sbb dia islamic..
so far akak ipar aku bersalin kat sana ok jerrr...
mmg bagus layanan dari Doc smpi la ke nurse...
thanx to Doc Azian sbb layan aku dgn bagus dr check masa last preggy tu smpi aku bersalin..
mmg rezeki aku nak dia yg sambut kelahiran anak aku...
lgpun dia yg pantau tahap kesihatan aku spjg rawatan kat klinik niey
Doc nie mmg rock..mmg humble sgt2

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg..
yg penting sekali gambar masa last pregnant

ok...skit jer collection aku....
masa last ngandung kamera aku tgl kat kajang..
aku kat kuantan dah...
tp sama jerr perutnya...hik2
nie masa sebulan ngandung



nie masa 3bulan++ kot..
balik naik flight...
krn aku mmg teruk muntah2 niey..
muka aku pom mmg xbermaya...

masa nie 6bulan++ kot..
nie kursus kat Melaka...
dah boleh makan dah skit2..
muntah gak tp xteruk sgt macam 5bulan sblm tuh!
nie la last aku bergambo...
masa nie pom 6bulan ++ kot...
muka boolat..perut pun boolat..
nie gambo latest laa.....
adakah aku kembali asal?
ntahla...mmg la aku kurus tp
aku rasa aku gemukz....
nnnti aku tny afiqah..hik2

7. Sila tag kawan2 anda sebanyak 5 orang
1.honey
2.sadi
3.ayu
4.iza
5.madiha


8 comments:

honeysour's blog said...

eeiiii..comel jer muka akak waktu pregnant tau...

mmm...

kalau akak tag ana jugak tag ni..

hikhikhhik..ana taktau nak cakap aper kak...

hahahhaa

honeysour's blog said...

owhh...nak cakap...

akak mmg kijammmm...

uwaa....

ana nak sumbat aper kak kat perut tu....

huhu..

Cik Zura said...

UIHKZ..Tidak ku ingatlah berapa berat masa mengandung dulu huhuhuuhuhuh.. yang pasti amsa menandung dulu lagik kurus dari sekang..camna tu??? hmmmm....

Cik Zura said...

irnie..jangan pening ngan akak.. dari zuraye-krexz-dan sekang avanseria.blogspot.. he he he..dah giler meroyan camni ler... he he he

Idayu said...

ok..nti ayu jwb...;)

DYLA said...

cantek... langsung tak gemuk

MadihayS said...

nnt saya jwb tag..

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

irnie mabuk teruk...
xleh nak bina badan waktu ngandung dulu....hik2