03 November 2008

~Menabung Utk Masa Depan~


sapa2 ada yg tak tahu....
PNB telah lancarkan Amanah Saham Didik
memandangkan duit raya afiqah ada la skit...
ingat nak menabung la dalam Amanah saham niee..

tp bila kat sana aisehhhh..
aku lupa bawak salinan surat beranak la plak :(
nanti aku p buat la.........

lepas tu ingat nak buka akaun CIMB bank utk anak2 punya..
dia suh bukak akaun biasa2 jerrr....
huh! xnak la aku...
aku ingat cam MAybank ada kelab Yippie, bank rakyat ada nuri la...
ape la CIMB nie...
aku pun xtau nak menabung kat mana lg selain yg PNB tuuu...
ingat nk buat kat maybank tu la...
cam bagus jerrrr..
kelab yippie tuuuuuu......
ape pendapat korang?
kat mana korang menabung utk anak2 yerr??

5 comments:

supermummy said...

saya bukak akaun my budak kecik di tabung haji..hehe

Cik Puan Mimi said...

saya pun bukak akaun tabung haji (senang sebab dah terus zakat).. buat potongan gaji setiap bulan untuk mereka.. alhamdullilah sekarang dah banyak jugak hasil tabunganyer + duit raya.. heheheh

papa dorang amikan dorang insuran pendidikan untuk masa depan mereka jugak..

Ayong said...

penting kan ada kesedaran begini...

SaDi said...

mmg penting menabung dari kecik... sadi tengah plan nak bukak akaun sspn utk anak sadi... pakai duit raya diorang... tapi takde masa lagi nak pergi... nanti lepas exam baru sadi nak bukak akaun diorang... :)

mrs hafiz said...

maria mula2 masukkan dalam akaun maria yg x guna..
tp skrg semua akaun dah aktif kembali,
kene masukkan duit si kecik tu kat tempat lain la, thinking of tabung haji / asb.