24 November 2008

~Mencari Daun Bambu~




Pencarian mencari Daun Bambu.....
Dah afiqah kena campak, so kena la cari daun bambu
(aku panggil daun bambu,xtau la korang panggil aperrr ek?)
kalu anak kena demam campak....
elok guna daun niey....

selain dari diletakkan di tempat tido anak
daun niey juga digiling/bland
dan dicampurkan dgn bedak sejuk...
disapukan ke badan anak....

nnti anak dah baik pun ada cara nak bg jgn
anak kena semula demam campak niey..
tp aku lom tau cara2nya...
nnti anak aku dah baik aku bgtau ek..
so, sapa2 nak aku story..
bgtau kat komen ek...

maklum la....
bila anak kena campak niey...
bdan anak akan gatal2...
so, sbb tu dia merengek..
.
dia belum pandai menggaru...
kalu dah pandai tu harus ditengok
nnti kulit dia plak terluka...

kiranya cepatla afiqah kena campak niey....

daun niey byk terdapat kat kuil hindu sbb diorg mandi nak ilangkan sakit2 rasanya..
(tp xkan kita nk g amik kat situ plak kan..isk2 paham2 la sendiri)
ada alternatif cari la tempat lain....

pencarian bermula....
kat Putrajaya pun ada daun niey....
kat mana?
okey kat sini ada pokok niey....
nak amik sendiri daun niey....
punya la tinggi...(mula2 mmg nak amik sendiri,tp xsmpi...hik2)
last2 jupe org yg menjaga
lanskap taman warisan niey...
kekdahnya...
pakcik niey panjat la pokok bambu niey...
dah tinggi wei...
okey...
pakcik jangan terjun tau...
duk diam2 atas pokok tuh..ngeri lak kalu pakcik niey jatuh...


okey...dia dah turun bawa daun tuh...
nie la rupa daun bambu tuh!!!
ok dah dapat daun bambu....
jom balik...
thanks too hubby krn jadi model....
"Tu nak masuk blog la tu"
hik2...aku gelak jerrr....Gambo aku lerr...

3 comments:

Cik Anie said...

salam..
samala nasib kita.. hafiy pun baru baik dari campak ni..igt nak cari gak daun bambu...citer lom post lagi..gambar tak trasfer...mmg teruk muka dia.. tapi dah elok dah.. ani bagi minum air zam-zam..pastu baca ayart nabi ibrahim..alhadulillah 3 hari dah ok...temasuk demam skali..kejapp jela.. fiqah ni dah lama ke kena campak...

mrs hafiz said...

my son br baik campak jugak tp ths year tak cari pun daun tu.. guna ubat dr kasi je..
hmm ntah2 tahun dpn dtg blk.. tatau la.. sebab tak naik abis aritu..last year kene skali dah.. dah 2 kali ni..

cian afiqah.. dia dah ok ke irnie?

honeysour's blog said...

hahhahahah..

kehkehkehkeh...

kuikuikukui...

huhuhuhuhuhu...

kahkahkahkahkah...

ana gelak ajer yer kak...

klako tgk pakcik tu panjat pokok...

hihihihihi...