28 April 2011

Taska vs Pengasuh

Semenjak 2menjak Menanggung Keje nie
Memang Susah Aku nak jenguk Blog..
memang bz ajer..

keje datang dan pegi..
memang penat..fuh3..
tapi dapat xperience baru..
sapa mau bagi kan...
Syukur3..

rasanya dah cter n3 sebelum nie..
Zaifah last day besok kat Taska Khazanah..
lepas nie dia duk dgn pengasuh la plak..
bukan xsesuai,tapi Zaifah kan asthma
n slalu sakit2..
maybe sbb dia xsesuai duk ramai2 ker..air cond ker aku pun xtau punca
sblm nie Fiqah duk taska yg sama ok jer smpi skrg..
anak2 bukan suma sama antibodi dia..

Kenapa baru skrg nak antar ke pengasuh?Dah umur setahun kan..
SEBAB,

bukan senang area Putrajaya ni nak cari pengasuh yg xramai mengasuh budak2..
means nak cari yg jaga 2-3 orang payah..

aku xkenal sangat orang2 tuh.so, nak percaya kat orang tuh la...

DAN
Pengasuh yg aku antar nie wife opismate asben aku merangkap xopismate aku gak dulu..
so kenal la.so aku trust la orang ni mampu jaga anak aku sebaiknya..
dan aku pun dah g rumahnya..so far aku ok jer..

 Atcually,

Sepanjang Zaifah kat Taska Khazanah opis aku nie,
Alhamdulillah dapat pengasuh yang ok2 n lawak2..
so, anak aku ok sepanjang jagaan diorang..
sbb xtahan aircond aku kuarkan Zaifah..
kalau tak aku bleh antar n jenguk bila tengahari..
bleh aku bagi makan,main n mandikan bila tengahari tuh..
bukan pengasuh xleh buat,tapi aku mmg nak buat..
aku xkisah pun...
kat sini aku rakamkan ucapan tq byk2 kat pengasuh2 anak aku
kat Kak Mas,Anis n Ros..

 zaifah @ taska
jasa korang xleh nak lupa sampai bila2..















4 comments:

.:Mama Dhia:. said...

kalo itu jalan yg terbaik, ape salahnyer..untuk kesihatan anak kite jugak..

AnaLyana said...

sob sob sob.. zaifah, aunty sedihla... aunty nak nangis ni... tak dapat dah nak main2 ngan awak kat sini, tak dpt dah nak tgk mata bulat awak tu... baru semalam aunty dapat buat awak gelak-gelak, tapi awak dah nak pergiiii...

takpela zaifah, mungkin ada baiknya ibu hantar awak kat tempat lain kan.. semoga awak sihat2 je.. sian ibu..

ok zaifah, aunty doakan zaifah baik2 kat sana ye.. nanti ada masa suh ibu bawak awak dtg sini k.. jenguk kami..:)

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

Untung zaifah dapat taska n pengasuh yg baik..tp demi kesihatan kena zaifah bertukar pengasuh yek..harap zaifah ok ngan pengasuh baru yek..aunty ni plak tgh runsing mane nk antar si zareef nanti..susah nk cari bbsitter or taska yg baik skang ni kan..huhu

dakcik said...

sape yg jage kak?