07 April 2011

keadaan Zaifah waktu itu-Part 1


**gambar menceritakan segala-galanya**
how suffer my lil Zaifah...

 31hb aku ke An Nur Bangi utk jupe Paed Dr Arbaayah..
malangnya xder.maybe keje kat wad..
so, jupe Dr A..just bg ubat vomit ikut bontot..
aku tny Doc A tuh xleh masuk air ker sbb dah teruk..
Doc A cakap kalau masuk air pun xder guna..

ok fine, aku balik bg ubat suma..
Zaifah still muntah n berak2..
nangis n nangis
makan ubat vomit tu pun xjalan..
Smecta pun xjalan..
nangis xhenti2..
mujur mak aku siang tu smpi dari kuantan..
tolong jaga sama..
tp still nangis n nangis..
smpi kul 1 pagi
aku mmg xcukup tdo dah,
mak aku ckp call asben suh bawak emergency la...
pegi An Nur sbb pkir sejarah dah ada kat sana
pegi sana ok,tp mmg patut warded dah

unfortunately,wad penuh..
so Doc tu tny nak buat surat refer kat mana..
aku bincang dgn asben kita g Hopsital Putrajaya la..
gomen,then senang nak berulang ke hospital kan..
then, balik ke Putrajaya trus ke Hospital Putrajaya...
smpi sana aku bg refer letter dari An Nur kat MA tuh..
cek2 Zaifah dia bg ubat demam masuk kat bontot then suh tunggu macam biasa..
WTF!
ko tgk tak anak aku dah suffer cam tu suh Q cam biasa..
aku tgk yg tgu kat emergency tuh xder pun emergency cam aku..
bleh tido2..budak demam rengek2 pun xdapat masuk time aku tgu tuh..

dah la kerani tuh siap tanya aku sbb ic aku alamat ktn kan
Puan nie dari kuantan ker nie?
hilang akal punya soalan!

xkan aku dari kuantan semata2 nak warded kat situ?
sementara tgu tuh,Zaifah dah muntah2..
siap rengek2 sbb lgsg xtdo kan..

Asben aku dah hangin
dia suh aku amik refer letter smula n kuar dari situ..
aku tny kerani tuh nak amik la surat tuh sbb xtahan tgk anak aku dah..
kerani tuh suh MA tuh amik..
aku g kat MA tuh suh amik..
dia suh aku sendiri amik kat bilik Doc sambil dia sibuk main tepon
WTH...aku pun gomen servant..tp xla nak nyusahkan orang camtu skali..
aku dah la kendong Zaifah time tuh..

masa kuar tuh dah kul 3.20 pagi 1 April..
asben decide g Az Zahrah sblh dgn An Nur Bangi..
sbb kalau g Hospital Serdang kot layanan xtahu lg camana..
 imagine 3 hospital dalam masa 2-3 jam tu saja..

g Az Zahrah trus masuk emergency...
gambo kat atas tuh kat Az Zahrah..
cari urat pun payah sbb dari selasa lepas xmakan kan..
2kali cucuk xjuper.kali ke 2 cucuk br success..
kesian budak tuh terjerit2...
 aku tdo terduduk jer kat sebelah Zaifah..dengan sejuk xder selimut..
azan subuh pagi tuh baru Doc nak decide nak warded..
aku dah tawar hati..
aku mintak kuar jer..

 sadis!
Zaifah yg tdo sbb mmg xdo kan sblm nie..




*******tgu sambungan







 

8 comments:

littlehumblelynn said...

irnie

sbb itu aku menyampah pg govt..macam haram!!kdg2 kita mmg sgt2 urgent diorang layan macam anak kita sakit sikit2..kalo x urgent xkan ler kita berlari ke ER kan..sbb itu aku apapun sggp berhabis bayar insuran..as long as anak aku x suffered lama2 sgt!!sabor je lah kan..

chik star said...

sedih as bce kak.
hum as dpt bygkn klo as kt tmpt akk ni.

:(

tgk gmbr huzaifah kene cucuk cri urat tu teringt anak as time die bby dulu.

pija said...

moga bby cepat sembuh....musim lahh skrg....anak schaa pon baru kuar wad.
demam+muntah+cerit berit

LilyAzliyana@MamaZaraZareef said...

ya Allah Irnie, sedihnya baca..sian kat Zaifah, sian gak kat Irnie..sian kat sumelah..mesti kelam kabut habis malam tu kan..=(

AnaLyana said...

teringat masa sensorang drive bawak Dani g ER hari tu.. mmg lama gile tunggu. beg ntah ke mana. ngan dani yg melasak lagi. tp stil cirit birit. sampaikan org2 yg tunggu kat ER tu yg tolong tgkkan beg, pegang kan dani jap. Dah tak keruan kalau anak sakit. pk kan dia je..

Zaifah, semoga lpas ni zaifah sihat2 selalu ye.. sian ibu ayah...

serius. bergenang air mata baca ni kak N..

ayu said...

kesiannya zaifah, berbalut2 tgnnya. Moga cepat sembuh ye. Ank sakit mmg taktentu arah kita.

dakcik said...

siannya zaifah kak..sedih tgk muka dia..mmg suffer sgt2!..mcm haram hospital kerajaan nie..sofea dah penah kene kak..xleh tido seharian boleh dia suh balik..mmg bodo la ! bagus g swasta jek terus..

sabo eh kak..nie la pengorbanan ibu..b strong k..

ibuafiqahhuzaifah said...

Tq suma..