27 December 2010

Belajar cara Fiqah

 nie cara aku ajar fiqah belajar..
kalau korang ada bilik khas utk belajar bagai
aku tak yer...
pada aku bila dia betul2 school 
YES aku akan buat bilik khas utk belajar suma
time skrang banyak main
tp dalam main2 aku akan ajar dia mcm2...
 nie dinding hall aku..
korang letak border bagai
aku tampal ABC nie..
mana dapat?
aku beli kat pasar tani..
RM2 satu..
 yg find a animal tu aku beli kedai 2 hinggit rasanya..
 dah start nak belajar dah anak murid aku
mula2 berdiri atas kerusi

 ok,
pegang speaker dan mula
A B C D E F G

adik dia mana? 
kesian...
main kat bawah sorang2..
kesian anak ibu bucuk2 niey...

Gtu la hari2 ajar..
Alhamdulillah dah pandai baca ABC n 123...
dalam BM n BI
sekarang nak ajar menulis plak..
tulisan cam cakar ayam...
huhuhu

5 comments:

littlehumblelynn said...

irnie

wah terrorler...:) sgt rajin anak ko yek..terang hati !!

ibuafiqahhuzaifah said...

Lynn,
kena ajar dari sekarang kalau tak nti dia malas...
dia cepat bosan satu benda.hehe

Dayu said...

boleh dicuba pakai
ajar formal sgt pun nnati dia bosan lak, kalau sambil2 gini
tmpt2 dia bermain gak
mungkin lagi berkesan..

PynGees said...

alhamdulillah..moga fiqah terang hati & grown to be a faster learner...

herm..kita pn x sbr nk ajar anak tp he's too young...kena plan2 kayuh...

ibuafiqahhuzaifah said...

Dayu,

budak2 cepat bosan..so dgn cara camni la nk ajar..

Pyngees,
aminkan doa itu..
xpe kecik2 nie ajar dia flash card dulu kot...