20 December 2010

Aku Diuji Lagi

hmmmmmmmmmmm..
panjang keluhan aku kali nie...
biar aku stori satu2 ekk..
Dimulakan dengan adik dulu..
hari sabtu tu asyik minum muntah..minum muntah..
batuk2...stres aje bila dgr dia batuk memanjang
sampaikan aku dah xmo bagi dia minum susu
sbb bila dia minum susu muntah..
baju,kain buai,bedsheet xusah cakap la yer
keje tukar basuh tukar basuh...
kalu washing machine tu bleh jerit dah lama menjerit dah...
sampai ke malam cam tu la...
sampai la kul 1pagi
kul berapa?
1 pagi tu
Huzaifah start nangis yg xhenti2
aku bagi susu nangis lagi..then Muntah lagi..
ko bayangkan la ek sendiri..
dan2 tu dengar dia punya pernafasan dah semput..
fuh2 peristiwa lama kembali lagi....
aku kejut asben aku mintak antar g hospital..
dan2 tu bertekak..
korang bayangkan anak yg sesak nafas
suh tgu sampai esok pagi br nak g spital
nak tgk anak biru ker hape?
gaduh2 tp bawak jgk g hospital an nur bangi..
masa tuh dah kul 2 pagi...
kakak pulak dah nyenyak tdo dikejutkan 
syukur sangat dia x nangis masa kejut tuh
dia  pkir nk g jalan jerr..
siap suma g hospital an nur..
kenapa hospital tuh x hospital putrajaya?
aku sbb pkir mesti amik masa yg lama kalu g emergency tuh
better g swasta masa tu cepat skit...
terus g sampai sana dah kul 2 lebih..
tgu kejap jer dah di panggil Doc
patient pun xramai...
terus bg nebulizer...
Doc cakap kahak dah penuh paru2..
demam pun ada..
then repeat esok(semalam) 2nd neb..
masa tuh mmg mamai,penat xcukup tdo bagai..
ye kan aje la...
bayar2 balik..

TQ Mil n BIl yg sanggup datang jenguk budak2 tuh
w/pun masa tuh dah kul 2 pagi datang an nur..
so esoknya (ahad) aku buat 2nd neb..
baru la nampak ada perubahan n ubatnya sampai 5 botol..
aku rasa start dari raya puasa hari tuh dah kumpul berapa byk dah ubat2 nie.
kesian huzaifah yg kena lalui suma nie masa kecik2 nie...
aku harap umo dia setahun nnti dia dah xder kena serangan semput nie dah..
kesian ok..amik neb pun dia xmo dah...
mcam sakit jerrrr...
jerit2 tolak2 aku..


YA ALLAH dugaan apakah ini utk ku...
Ampunkan dosa2 aku YA ALLAH...

baru 2 3 hari kena selsema dah teruk
teruk2 terus kena semput

ada sambungan Aku Diuji Lagi nie..pasal sapa?
kakaknya pulak...
2hari nie ujian utk aku berat2..
Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!






10 comments:

::Mamalyna:: said...

banyakkan bersabar yer..

ibuafiqahhuzaifah said...

mamalyna:
TQ ejan..

Seri said...

ala siannye kat budak2.. patut la tak jumpat kat kenduri.. sabar byk2 eh..

Ana said...

sian kak N..sabar eyh..

ibuafiqahhuzaifah said...

seri:TQ seri

Ana:TQ ana

littlehumblelynn said...

irnie

kisah kita sama aje..anak2 sama naik sakitnya..allah duga kita nak bg kita dekat dgn dia!!sabar yea..lin pun baru kuar spital..buang fibroid:(

PynGees said...

berat mata memandang...berat lagi bahu yg memikul...moga diberikan kekuatan & kesabaran menerima segala ujian Allah...

Dayu said...

bab2 pernafasan ni
kalau gi hospital gomen, dpat masuk trus.. trus gi red zone
tak yah tggu, terus derang bagi NEB

mcm eisya dulu..
tkde tggu.. trus MA tu bawak sedut gas.

kalau anak kecik
batuk smapi muntah2, susah nak bernafas ni, mmg kita jadik tak tentu hala.

ibuafiqahhuzaifah said...

pyngees:
Tq sbb bg moral support kat irnie...

Dayu:
TQ for the info...
mmg xtentu hala jawabnya...
seyes!

ibuafiqahhuzaifah said...

lynn:

TQ byk2 bg support moral kat irnie
take care tau!