23 December 2010

Aku Diuji Lagi~part2

*gambar adalah selingan ajer*

sepatutnya aku sambung lagi nak teruskan cter Diuji lagi part 2
disebabkan 2malam nie aku qada tdo yg xcukup sebelum2 tuh
means aku tdo awal skit lorrrr..
ok2 part2 plak ni kisah kakaknya..
petang ahad tu b4 nk g Hospital An nur Bangi
tuh fiqah dah cakap badan dia sakit2..
bila jirus air kat badan pun dia dah gigil satu badan...
aku rasa bdan dia dah dedar*(suam2 panas)
amik suhu pun 37.1 c
aku terus bg makan ubat demam...
then sampai hospital pun dia still ok
petang tu makan mcdonald pun ok..
suma is fine la..
dapat present in advance dari ayahnya pun ok lorrrr

lupa nak cter disbbkan ubat demam die dh berjalan di seluruh
bdan so fiqah tdo awal malm tu..
past magrib tuh aku nenenkan zaifah aku nampak buai tu vibrate
*fiqah masih tdo buai smpi dah beso nie..

aku panggil mil aku suh tgkk...
sbb aku tengah nenenkan zaifah
kang *sentap budak tuh tgk sedap2 nenenkan

rupanya2 badan dia panas yg amat2 sangat3....
mil aku cakap nie dah panas kena bahang api...
aku kan punya gelabah
mujur2 dan2 tuh zaifah nk tdo...
maybe sbb ptg tuh kan g neb..
ngantuk la..penat xsihat lg...suma campur la

aku bukak baju fiqah
lap segala segi kat badan dia
bg makan ubat
tampal cool fever

aku cakap kat ayah dia
nie xleh jadi
besok pagi2 kita terjah an nur putrajaya la...
malam tuh leh bertahan lagi la dgn ubat demam
yg ada dlm simpanan.
tp malam tuh mana la leh tdo..
merengek jer sepanjang nk sampai subuh...
tuam jer kepala dgn tuala
dalam demam2 pun dia leh teman zaifah
tgk tv dari kul 3 pagi sampai 4 pagi
kul berapa?
3 pg -4pagi
*zaifah skrg punya perangai dia akan bangun main2
dr kul 3 pgi smpi la 4 pagi

aku akan bangun lak kul 5.30 pg nk siapkan bubur zaifah
n prepare baju nk g taska fiqah n masa nie la nk kemas2 apa yg patut
berapa jam aku tdo..
congak la sendiri...

pagi isnin tuh aku siap2 g bawak fiqah ke klinik an nur putrajaya
*an nur putrajaya adalah cawangn an nur bangi
Dr Maria tuh one of the Doc kat Hospital An Nur Bangi,buka klinik sendiri..
ramai gak la patient suma  budak simptom sama
pakej lengkap sakit biasa tuh la..(demam,batuk,selsema)
Doc cakap demam virus
ok fine bayar2 suma
aku xpaksa antar dia ke taska
sbb,cuti aku dah habissssssss..
sori sangat3 sayang..
kalu aku ada cuti,aku dah amik..
pagi sampai tghari ok..
petang tuh demam semula kat taska
mmg nampak lemah xaktif..
balik tuh bg suma ubat okkk..
tgh malam isnin tuh badan fiqah mendadak
panas semula..
risau sgt3..
lap badan,bg ubat letak cool fever
ok tdo n then bangun
dia layan tv teman zaifah dia dr kul 2 pg smpi hampir 4 pagi
2pg-4 pg
*masa nie aku suh ayah dia jaga
sbb aku mmg xleh nak blah...badan dah seram2 sejuk nak demam

Now,

Fiqah still continue amik suma ubat
sbb demam dia on n off
kang xbg tiba2 panas
aku risau lebih3 bila demam nie
sbb dgn demam nie la budak2 takut kena *tarik
*tarik=sawan (aku biasa sebut gtu la)
n aku still berjaga2 pasal kesihatan 2 beradik nie

penat letih xcukup tdo suma ada...
tp kena keje..
nak mintak mc aku xsakit...huhuhu
camtu la ujian aku utk 2 hari nie

aku ingat ujian itu berakhir di situ...
rupa2 nya belummmmmm..
2hari ujian anak2 nie ujian utk aku lak
mestikah ada Aku Diuji Part3
seyes aku malas nak panjang kan cter..
mau kah aku cterrr?
*nnti komen aku..

Nota:phew!!n3 panjang..hebat korang kalu leh baca dgn satu nafas..

6 comments:

PynGees said...

sian kt afiqah & sian gak kat ibu fiqah sbb t'pksa b'sengkang mata m'jaga anakanda... mmg lumrah kita yg dh jadi ibu ni mmg cpt amik tindakan semampu yg mgkn demi anak2...saya pn paling bimbang bila badan anak mula panas...hubby slalu pesan, jgn simpan2...x kira pkl brp msti pksakn diri gak shoot to hospital...kita x tau apa yg bakal b'laku...

hope fiqah cepat2 sembuh demam & hope ibu fiqah x trima nsb yg sama (tp agaknya itu citer part 3 kot...)

Nieja said...

sabarla kak.. org yg diuji adalah org yg diberi perhatian.. saba ye!!

ibuafiqahhuzaifah said...

Pyngees:
TQ sbb bg support moral tau..mmg demam panas jer dah berderau darah..

Nieja:
TQ banyak bg support moral..

littlehumblelynn said...

irnie


fuhhhhhhhhh..lap air peluh sikit!!

kesiannya..sabar ye wak!!smg semua sihat hdknya..auni lak demam ptg nih!!

lily azliyana @ mama zara said...

byk2 sabar yek irniey..dugaan dr Allah sume tuh..hope both afiqah n huzaifah cpt sihat..dapatlah ibunye rest sikit nanti..=)

ibuafiqahhuzaifah said...

lyn:

take care yer lynn..
budak3 nie cepat sgt kena demam..kena pantau selalu bila budak demam nie

lily:
TQ yer lily..awak pun take care..