10 March 2011

EL Aku Bersebab!

budak tecik nie dah xmo amik Neb..TERPAKSA SAYANG!


Bukan sengaja nak EL..
prestasi aku 3 bulan pertama nie mesti ampeh!
sbb ada jer EL memanjang spjg 3 month nie..
Semalam Zaifah ok kat taska..
tp bila malam menjelma batuk makin menjadi2..
batuk2 muntah..tp tdo semula..
b4 tuh ada gak batuk tp tdo smula..
aku?tdo?entahla..(confirm la xtdo!)
Kul 4 pagi batuk..tdo..batuk2...tdo
Dah aku xdo sampai la skrg nie..

pagi nie..nangis jer..bg neb pakai Chamber tuh..
ok kejap..tp nangis n aku sumbat ubat

Last2 tdo tp kejap..
hantar Fiqah ke taska sbb dia cakap nk g school
terus berdesup ke An-Nur Putrajaya..
Ada bunyi Doc cakap..
then aku mintak amik Nebulizer jer la..
Now dia tdo..
sesekali batuk gak,tp xpanjang..
which is ok la then smlam n pagi tadi..
Fuh..

sambil amik neb nie borak gak dgn nurse tuh!
w/pun badan aku melayang jer sbb xcukup tdo..
antar taska ker?
abis duk putrajaya nie,mana lg nak antar..
antar umah org kang..serba salah aku..
Ada sapa2 yg xkeje nak jaga anak aku?
hari nie pakai talian hayat yg kedua...
Mak mertua aku jaga Zaifah..
aishhh...
 Aku terpaksa!
 
 



5 comments:

cubaan said...

tu lah kak N, baru semalam ana dukung dia lama elok je. seronok main2 ngan dia. tup tup pagi ni rozi kata kak N EL. alahai zaifahhh.. cepat sihat ye sayang...

lovely said...

kesiannyer dia..
makan ubat yer sayang..
acik doa kan agar zaifah cepat sembuh Amin..

Dayu said...

dugaan membesarkan anak
bila anak sakit
prestasi keje mmg ke laut
apa je pilihan kita ada

lily azliyana @ mama zara said...

Salam Irniey..lame dh tak singgah cni lagi2 pas bersalin arituh..hihi..nway, smoga anak2 irniey cpt sembuh k..kuatkan semangat tau dlm menjaga anak2 tu yek..

littlehumblelynn said...

irnie

harapnya dugaan kita berdua macam nih takkan lama..insyaallah!!