01 July 2009

:: ApE PuNyA HaL La ::

bengang la........
memandangkan ada duit skit......
so,aku decide nak buat akaun Maybank fiqah...
aku dah isi form suma..
siap mintak pass keje..
yang lain biasa la salinan i/c n salinan surat beranak
last bila dia masukkan i/c aku dia ckp i/c aku bkn mykad...

i/c aku 1st batch yg kena tukar ke mykad slps i/c yg bewarna dulu tuh!
aku nak buat akaun anak..
kenapa susah sangat smpi camnie...
ape aku warga asing ker?
siap dah tgk btul2 kat surat beranak tuh aku nie ibu nya...
tekanan tul....

dah aku kena g pej pendaftaran dulu...
buat i/c baru...
baru boleh buat akaun anak aku....
xke membazir namanya masa,tenaga
disebabkan hanya nak buat akaun..
i/c aku tu elok lagi.....

ari tu aku buat akaun tabung haji afiqah
xder masalah macam niey......
bengang2....

aku xsuka duit tebal2 dalam poket aku niey...
suka jer nak blanja.......
xnakkkkkkk!








3 comments:

mariahafiz said...

irnie x tukar mykad lg?
aritu adik maria wat passport mykad takleh bc cip.. dia suruh wat mykad baru dulu..

cengko said...

try pegi meben lain, mesti boleh punya. tu semua birokrasi la tu. tak caya kalooo, pegi try...

:iBuAfiQah: said...

maria~
ari tu xtukar...
sbb i/c elok kan...
lgpun g kat tabung haji ok jerr dia baca mykad tuh!

cengko~
tu la cam birokrasi jer..
geram tul!