29 November 2010

Pagi ini Aku Diuji Lagi

Petang Semalam aku n anak2 turun ke playground bawah umah aku tuh..
utk bawa afiqah n Huzaifah main buai...
sumanya ok...
Huzaifah dah semgu xturun ke tanah yerrr...(umah atas langit camni la)
Dsebabkan hujan so suma xleh main
so kami gerak ke Food court kat area umah nie utk makan2..
dah siap makan suma aku terus balik sbb huzaifah dah start rengek nak tdo..
balik tuh lepas mandikan fiqah,mandi pun ala kadar jerr sbb sejuk kan...

fiqah dah start batuk kerap2...
aku terus bagi ubat batuk,selsema...balance ubat kat specialist ari tuh..
makin malam makin menjadi batuk...
aku pun cam nak marah gak sbb dia asyik merengek jer sepanjang malam..
serius...
adik bangun kakak tdo...
kakak tdo adik bangun...
tapi yang banyak kakak yg jaga...

rupanya malam semalam yg direngek tuh dia sesak nafas!!!!
serius 2nd time dia kena lg serangan asma dalam 2 bulan terakhir nie...
Ampun kak...Ibu mmg xtau..Ampun yer sayang...


so pagi tadi lepas bg makan sblm g taska
aku antar ke taska seperti biasa..
muka dia mmg xceria n nak nangis..
aku tanya kenapa...
dia cakap sakit perut...
terus aku ke bilik baby utk amik minyak yu yie,telon kepunyaan adik dia...
aku sapu kat perut dada baru...
BARU 
perasan dada dia berombak kencang  n nafas dia pendek2..
aku terus call ayah dia n bawak ke klinik...
g Poliklinik An-nur Putrajaya..
Poliklinik nie DoC Maria...
DoC Maria nie one of the Doc Kat AN-Nur Bangi gak...
dia bukak poliklinik sendiri....

check2 terus amik nebulizer..
1/2 jam jgk amik neb....
dah amik tuh baru aktif fiqah...
dah siap baru aku antar ke taska semula...
dengan berat hati....
aku dah abih cuti yerrr..
kalu ada cuti aku amik cuti dah yerrr....

Pagi nie mmg aku di uji lagi...
aku doa moga semua anak2 aku kembali sihat....
seperti sedia kala

Amin





10 comments:

CikPuanMiera said...

sabar ye kak.
boley rasa saat cemas & kesedihan akak tu. :(

Seri said...

tu la, syahrul pun citer td.. siannye kakak fiqah.. take care tau..

PynGees said...

salam p'sahabatan...

semoga tenang & sabar m'hadapi dugaan..meski berat mata yg memandang, apatah lagi bahu yg memikul..both ur son & doter sgggtt comel..moga mereka sihat2 adanya...

dakcik said...

sian akak..asyik asthma jek diorg kan..musim sejuk nie..
sabo ye kak..dugaan tue..b strong okeh!

.:mama dhia:. said...

sabar banyak2 yer...
dugaan besarkan anak2..
moge huzaifah n fiqah sihat2 slalu..

Puteri Satu said...

klu anak tak sihat ni.. susah hati ya amat....tuhan je yang tahu kan..

lily azliyana @ mama zara said...

Get well soon Fiqah..Zara pon dh start balik demam-batuk-selsema nih..baru baik selsema seminggu dh kena balik..mcm tulah bile dok taska..musim2 ujan mcmni cptjek penyakit tu merebak semula..huhu

ibuafiqahhuzaifah said...

cpm:
TQ miera..

seri:
TQ seri..

pyngees:
salam kenal..TQ

dakcik:
anak2 kan..mmg kena tabah dik..

Puterisatu:
betul kak..Hanya Allah jer tahu

mama dhia:
TQ yana

Lily:
duk taska mmg cpt dapat penyakit..
fiqah kejap jer sihat..lepas tu kena balik batuk selsema..risau tul...

shikin said...

be srong kwn..fiqah & huzaifah semoga sihat slalu..harith pon baru sihat..demam batuk cirit..sian tgk dia..skrg dah ok cuma batuk2 je lg..aku risau jgk anak aku tu sbb aku n yusri ade lelah masa dulu2..so bila harith sakit terus gi spital..

ibuafiqahhuzaifah said...

shikin:
belah asben aku ada lelah..
tp anak aku mmg teruk la kena lelah niey..scary la ekin...