04 November 2010

Detik Admitted itu

nie surat refer ke Paed Dr Arbayah utk tanya samada
huzaifah patut admitted ke tak?
masa tu kul 5.30ptg...
nak tunggu Dr Arbayah masuk kul 6 ptg
aku terus g kat Klinik Pakar Kanak2 tuh..dari Hospital An nur.
sebelah jer klinik n hospital ni
terus queue amik nombor..
masa tuh huzaifah rengek2..nak tdo.sakitnya..
suma ada la..
gambo sensored skit!

masuk bilik menyusu aku terus nenenkan huzaifah..
Alhamdulillah time huzaifah sakit nie die mmg nak nenen aku jerr..
kalau la asyik nak susu botol jer mmg muntah jer la jawabnya...
kadang2 budak nie bukan nak nenen pun cuma nak gantung jer bagi panas kan..
menyusu sambil tuh tgk jam dah kul 6 ke belum..
sbb tgu Dr masuk kan..huhuhu..
masa nie afiqah lapar sangat2 dari school kan..
ayah n nenek dia temankan makan roti bakar..
aku masa tuh lapar juga tp sbb anak kan..
buat2 la kenyang...(risaukan anak lebih!)
nie pun dah nyusu tapi tetap dia muntah..
baju aku bau susu aje...

baju dah tukar!

mujurnya aku ada bawa baju spare dalam  handbeg aku..
boleh la aku salin baju dia yg berbau susu masam tuh..huhuhu..
Dalam kul 6.20 ptg Doc sampai..
masuk2  n terus Doc tu cakap
hmm..patut hari tuh lagi patut admitted tp
saya bagi balik dulu utk tgk wether huzaifah ok ke tak..
rupa2 nya makin teruk..
lepas tuh Doc tu bebel..ape la Doc Hospital An nur bg surat refer lagi..
admit jer sbb dah teruk nie..
dia panggil Nurse suh call book bilik suma..
time tuh jugak huzaifah kena cucuk utk amik darah utk blood test..
tp Doc tu mmg profesional la utk cari urat budak kecik..
sekejap jer dah jupe.Paed kan..
mmg kesian sgt masa nie..huzaifah dah la ngantuk.sakit suma bercampur..
kena plak cucuk kat tangan mmg haru...
kesian sangat2 kat huzaifah
gitu la keadaan tangan huzaifah

pegi semula ke Hospital An-Nur...
tunggu punya tunggu...
nak siapkan dokumen suma..
bla3
Admit la Huzaifah..

*bersambung lagi....






4 comments:

shikin said...

irnie,afiqah n huzaifah sihat slalu..
ko pon kene jaga kesihatan jugak..

littlehumblelynn said...

harapnya sumer dah ok skrg.. :)

littlehumblelynn said...

harapnya sumer dah ok skrg.. :)

Fiza's said...

semoga ko dan ank2 chat dan sentiasa di bawah lindunganNya.. kuatkan semangat