25 November 2010

Ke Specialist Hospital Kuantan

 kisah nie hari sabtu lepas..
huzaifah memanjang jer batuk2...
jumaat tuh aku baru balik dari kl..
pergh! mmg penat gler tp
dengar anak2 nie batuk n selsema
aku jadi xsedap hati terus ajak g klinik..
memula nk g pakar kanak2 kat bandar kuantan ni
tp tutup la plak...
mode cuti raya korban agaknya..
so decide la nak g Kuantan Specialist Hospital
kat Beserah tuh!

 nie la Kuantan Specialist Hospital tuh.
Mode: gambo gegar...
hajat hati nak jupe Dr Siti Paed kat Specialist tuh tp
bila tnya kat kaunter Dr Siti menunaikan Haji di Mekah...
so, yang ada Dr Lee..
ok gak la dia consult aku..
Huzaifah didignosis sakit bronkitis..
so,1st thing yang dia tanya aku..
anak antar mana?

Nurseri...

hmmm patut la..
Doc tu dah 30 tahun lebih sbg paed niey..
budak nie sakit sbb duk taska.. ~simple word
dia cakap anak aku antibodi dia terlalu Low
so, kalau antar ke taska semula mmg akan sakit semula...
adoi,rasa macam batu jatuh atas kepala aku...
Sapa nak Jaga?
MIL aku ada...
TAPI
berapa lama mil aku kena jaga dia...
camana umah kami kat pjaya?
now,huzaifah dijaga oleh mil aku kat umah kami kat pjaya..
tp selama mana?
serius aku mmg tengah blur sekarang..
buat masa nie aku belum antar dia ke taska..
biar dia rehat n batuk serta selsema dia hilang..
sebenarnya aku mmg dalam dilema sekarang...
huhuhu..
kengkawan help3



p/s:nak amik bibik huhuhu scary...
antar kg lak kesian huzaifah yg breastfeed aku!

6 comments:

chik star said...

salam,
dh try cri bs dekt2 area rumh ke.
samela opismte sye. ank die duduk nursery jugk. selalu saje kene demam.

mmg la kn klo nk kene demm, bile2 mase xkire tmpt. tpi kekerapan kene tuh selalu.

kite ibu2 ni ssh hati dibuatnye bile ank xsiht kn.?
apepon sabar ye
:)

.:mama dhia:. said...

mesti doc akan tanyer soalan yg same ek??
mmg betul ppun ape doc tu kate..
taska kan..ramai budak n ade yg demam, sesema n sakit macam2..
kalo org pun mmg pening nak pikir sape nak jage anak kalo x leh anta taska...
hmmm...
kene try cari pengasuh la nmpk gayenyer..

moge huzaifah cepat sihat..

littlehumblelynn said...

irnie

tgh susah hati jugak,x tau mana nak htr anak,,nak amik bibik rasa macam2..rasa x mampu..rasa takut..macam2 ada!!

lily azliyana @ mama zara said...

huhu..itulah risiko klu antar anak ke nuseri kan..area putrajaya susah ek nk cari bbysitter..klu ade, oklah jugak kan..kurang sket2 budak2 yg ade so tk de senang sgt nk berjangkit demam sume..Zara dl pon mase baru2 start antar nuseri byk kali demam2 ni..bile dh cecah 2 tahun baru antibodi die kuah sket..huuu

ibuafiqahhuzaifah said...

chick star:
TQ ...mmg bila anak nie sakit x keruan jadinya..

mama dhia:
pengasuh pun kena gak tgk orangnya skrg nie..

lyn:
kisah kita serupa..

lily@mama zara:
huzaifah pny antibodi kurang skit dari afiqah..afiqah ok antar kat taska tuh dari kecik..adik dia xleh..nak tgu sampai umur setahun lebih @ dah leh jalan baru nak antar taska semula...lama tuh!!!!!

Marsha~ said...

amikle bibik dan jgn letak seorg kat umah.. hantar bibik & anak ke rumah MIL... tu je jln penyelesaian skrg..