11 October 2011

4x Pegi baru DaPat!haiiiiii...

Salam....
kali ke-4 baru dapat Borang SSPN..
oh!
Sbb borang cepat la laku skrg..
Sejak PTPTN cakap nak amik PTPTN kena ada akaun SSPN

mungkin aku yang terlambat utk buka akaun SSPN..
korang mungkin dah advance dari aku kan..
Sebab,
Duit anak2 aku suma dah masuk saving a/c kat TH..
senang dizakatkan terussssssssssssssss..

takpe la janji anak2 besok2 nak masuk Universiti ada tempat nak di'loan'kan..
tak gitu korang..
blaja jer pandai2..

Perjalanan adalah menaiki bas
Dan..
Everthing is smooth ajer...
sampai kaunter tanya borang...
ada3..orang kaunter tu cakap..kejap ya...
kami berundur la bg laluan kat orang lain yg beratur blakang kami..
Habis...
Dah cakap kejap..
tunggu punya tunggu xjuga dapat borang..
Last2 g tanya semula..
Oh...
tadi yang mintak borang tu kan..(gtu la ayat lebih kurang)
TDMK..(tangan didada mata keatas!)
xper la.......
Punya la menonjol kawan aku sorang ni yg tgh sarat 9 bulan xnampak...
haihhhhhhhhhh...

siap2 nanti nak antar......
can waittttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!
bertambah lagi buku a/c anak2+maknya skali...
hahaa...


rindu bucuk2 ibu nie...






7 comments:

Ayuraza said...

i baru nak bukak khamis ni..min 20 je kan..hehe...kalo takda SSPN takleh apply PTPTN ke ek??

.:Mama Dhia:. said...

sampai 4 kali datang baru dapat..ish..ish..alhamdulillah, awal lg dhia dah bukak akaun sspn..tp lm dah tak tambah..

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah dapat juga ye..
saya belum apply lagi la..teringin juga

lovely said...

mintak kat bank mana? ari tu ida bukak kat BSN ok plak.Alhamdulillah. cuma yg jd banyak keja diorg nak surat berana yg asal. yg ida bwk yg salinan. blk opis plak n dtg semula esoknya.

Lily@MamaZaraZareef said...

anak2 kite baru ada akaun yippie aje..aritu konon nk daftar saham didik tp tk pegi2 pon..tp klu sspn lagi penting, daftar sspn jekla kan..=p

NOR said...

he3x...sgt TDMK ok!!!nsb baik mak bleh sabar lg...kih3x...

tu la,tgh mikir nie nk wat skali dgn si adik or buat nopal punye dulu...

ibuafiqahhuzaifah said...

ayuraza:
min 20 jer..katanya camtu la kena ada akaun sspn br bleh apply ptptn..

mamadhia:
br nak buat sbb budak2 nie suma bukak akaun TH ajer..

Qhaifa nur:
apply jer..

lovely:
bank 'harimau malaya'..tu la suma kena bawak bila nk submit nnti..

lily:
buat jer skrg...senang..malas nak pkir dah..

nor:
mgu dpn la kot nk g sana...awak buat skali dgn nopal jr la..sonang..