13 September 2011

Suatu Panggilan YanG Tak Terjangka

salahkan diri sendiri yang tinggal phone dalam drawer..pang!
mujur ada tepon opis..
nie cikgu Nor..
Fiqah Muntah...
Damn..rasa nak pitam
Pagi tadi Elok jer aku suap makan.makan roti canai..
makan ubat suma siap..
baru aku gerak g opis.
bila dapat call,terkezut...

masa aku sampai,Fiqah tengah giat muntahkan suma skali..
Dalam hati xkir lain g klinik jer..
aku naik amik duit terus zasss g klinik P15..
Asben aku kursus lak kat INSPEN..

redah jer g sendiri..
Dengan xnak pakai selipar..
aku dukung naik teksi..
Hari nie PUASA lak..
adoyai!

Raammai gak orang kat klinik..
Fiqah sampai tertdo..
majoriti suma demam,batuk selsema..
Jerebu ni dowh!

Dah settle kat klinik..
kasut fiqah kan yilek!
dukung la aku ni dari An-Nur ke Mydin..
cari kasut macm nak beli kasut raya..
stressss tul!
dan2 nak pakai terus...
aku amik baju selai n tight selai..
buat pelasahan kat taska kalau2 dia muntah lagi..

Dah settle tuh, g ANi sup Utara 
beli bubur NAsi..
Dah perut Fiqah kosong sbb muntah kan..
sette tuh beli air zam zam..
bagi kool down demam dia...
Then, baru gerak balik antar dia ke taska..
Pergh!hebat x hebat aku hari nie..
giler kentang...
Ada lagi etc..
Sampai taska siap makan,mandi dan dia tdo..
pakej lengkap..

p/s:Fengsan!

PUASA tuh buat aku jadi KUAT..
Hebat kuasa ALLAH s.w.t...





5 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

dah ok ke fiqah..hope nothing seriuslah..mmg risau time anak2 tk sihat..zareef ni baru lepas masuk ead 2 minggu, ni dh nmpak nk start batuk bali..huhuhu..susah hati tol..=(

littlehumblelynn said...

Irnie,

samaler k.ain pun demam pg nkh.melepek terus .smg fiqa x demam lama.

.:Mama Dhia:. said...

alhamdulillah, muntah x berpanjangan..penangan jerubu tu..bahaye betul..jage kesihatan anak & diri sendiri yer..

ibuafiqahhuzaifah said...

lily:alhamdulillah dah ok skit..tp mlam semalam demam smula..on n off..
kena pantau zareef tuh..kesian kat dia..

lyn:
xtau la lin..mlm semalam demam balik..

mamadhia:
kena pantau slalu anak2 nie

dakcik said...

aah kan..pg tdi jumpe elok lg dia..
tp muka nmpak dah xsehat..
owh akak puasa..=)
sabo yek kak..