12 June 2009

:: Kadang2 x paham ::


kadang2 aku xpaham la mak2 orang niey...
storynya camni....
afiqah jenis anak yg pemakan...
xdinafikan...
suka makan apa saja..
not means that aku bagi jajan tu suma...
aku mmg xnak ajar la..

every morning aku akan bgn awal
utk buat bubur nasi utk anak aku sarapan kat nursery..
aku buat bukan utk apa...
aku nak anak aku kenyang...
apa2 hal xnak biar anak aku kelaparan...
aku lapar xper...tp kalu budak2 lapar...
Kesian.......
so, every morning smpi kat taska
aku mesti bg makan afiqah...
afiqah jenis berselera makan..
one of mak kat situ
suka marah anak dia xnak makan mcm afiqah...
pada aku x elok nak paksa2 anak tu makan
kalu dah xnak makan kan
biar la...
jenis budak lain2...
ari tu skali siap amik bubur afiqah nak rasa...
sama tak mcm bubur dia buatkan utk anak dia...
lawak la mak budak tuh!!!

pada aku biar anak aku bulat sekarang..
nanti dah dia aktif mesti kurus...


~luahan rasa aku ~

3 comments:

mama auni firdina said...

bgs le afiqah nk mkn..die still nk mkn,bg je le kn..bgs2 afiqah..auni skg da kurg nk mkn bubur..xtau nape..tp ari tu suap nasik goreng nk die mkn ckit..

anak2 xnk mkn,nk wat cane..xkn nk pkse kn..jnji kite da masakkn,die da xnk mkn,xpe la..nk mrh pon,budak..mane le dorg phm

:iBuAfiQah: said...

btul tu mama auni...
stkt nie afiqah still nak makan...
alhamdulillah

PuteriSatu said...

cam aqilah gak.... ada mood2 nyer jugak....tapi beri makan budak ni perlu sabar... Aqilah so far laju je makan...nasi kicap...panas2..suka dia..satu lagi..bubur nasi.campur lobak sawi....ha..mang semangkuk la habis....dah besar pun akak stil buatkan bubur gak..sebab peberet dia kan...