24 June 2009

:: Hari niey 1 Rejab ::


Sempena dengan 1 Rejab hari niey
aku berpuasa...InsyaAllah..
aku posa ganti sebenarnya..
lps Rejab, Syaaban n Ramadhan pun menjelma..
isk2 cepatnya masa berlalu kan...
dalam sedar tak sedar tu...

skrg pun dah plan nk buat kenduri arwah...
bersih2kan kubur...
every year keluarga mertua aku mmg buat kenduri arwah..
memandangkan bapa mertua aku dah 6tahun meninggal...
kalu sapa2 nak tahu...
masa kematian bapa mertua aku tu, aku ada datang melawat..
tp bkn sbg menantu tp sbg teman opis yg dtg melawat...
masa tu aku budak baru kat JPPH tu...
dgr2 ada kematian ayah kpd sorang staf niey..
so, ramai2 naik bas g umah staf niey..
aku mana tau suatu hari aku ditemukan jodoh
dgn keluarga yg aku dtg melawat niey..
dah 6tahun berlalu cter niey..
suatu memori yg xkan aku lupakan..

kepada yg berpuasa hari niey...
sabar menghadapi dugaan or2g yg makan tu yer...
saiko jer tuh!
nie sbnrnya satu latihan sblm Ramadhan menjelma..

3 comments:

mama erfan said...

hai.. saya pon puasa hari ni... insyaallah... kene tahan godaan budak2 opis ni makan...huhu

:iBuAfiQah: said...

mama erfan~sama la..
dugaan tul diorg nie mkn!

lily azliyana @ mama zara said...

he..sy pon baru few days berjaya mengganti pose. ingat nk pose straight in weekdays (except fri). bia cpt sket abeh..hihi.. skjap jek dh nak smpai ramadhan semula kan..