16 February 2009

:perasaan takut seorang bergelar ibu :

i'm back again..
now, aku leh catch up keje baru aku niey...
fuh! xmenang tangan lorrr..........

okey...
aku nak story satu insiden yg berlaku pagi sabtu yg lalu....
as usual aku mmg bangun awal pagi
sbb si buchuk2 pun bangun awal..
buchuk2 refer tu afiqah yerr....

hari sabtu tu aku nk masak kari..
(mesti aku cter ker nie)
ape2 jerr la yerr..

memandangkn aku duk umah flet..
tkt 6 dari 7 tingkat..
xlerr tinggi mana..
tp keadaan kat area umah aku nie
sunyi lorrr....
berbanding dgn blok2 lain
yg ketinggiannya mencapai 15 tingkat..
so, ada la org lalu lalang skit..

bwh umah aku tuh ada kedai..
so, aku nk masak tp rempah kari xderr
nk buat agar2 xder lak agar2..
so aku nk turun lorrr..

afiqah pun nk follow aku..
lepas bgtau hubby aku..
aku turun lorr dgn afiqah..
just bwk duit sajork...
phone pun tinggal....

smpi kedai...
aku beli la brg2 tu suma...
bila pusing2 dlm kedai tuuu
ada la mamat nie...
pandang jerrr kat afiqah...
afiqah pun tgk jerr kat mamat tuh..

so, aku trus tarik muka fiqah
xmo bagi dia tgk lama2 kat mamat tuh..
mamat tuh dh bayar harga paper dia
still xkuar2 dari kedai tuh!

aku dh gabra..

dia duk jerr kat kaunter..
smpi la aku byr mamat tuh ada kat situ
pandng2 kitorng..
tiba2 mamat tu kuar..
aku ingat dh blah..
last2 dia tgu kat luar kedai...
kat luar tu pun dia still pandang kiotrg..

aku abis byr,amik brg trus kejar lif..
aku pegang kuat2 fiqah...
lif buka trus aku tutup..
xbg sapa2 masuk dah..

kalu mamat tu cuba kejar n nk buat sesuatu...
mmg aku jerit n tendang jerrr..
smpi umah aku dh pucat lesi..
penat pun yerrrr pegang afiqah..

aku trus kunci pintu...
aku cter kat hubby suma tuh!
aku kata xmo g dah kedai dgn afiqah..
kalu apa2 jadi td mmg nyesal xsudah...
mmg aku xmaafkan diri aku selama2 lamanya..

sepanjang tuh aku pkirr jerrr..
takut kalu org nk buat sesuatu kat afiqah..
lelaki skrg bukan blh percaya...jahat!

aku mesti berhati2 lepas niey kalu kemana2..
bkn utk aku seorg tp anak aku sama.....

nnti afiqah sekolah aku nk dia blaja taekwando..






7 comments:

DYLA said...

uishh bahaya tu.... org skang mcm2. afiqah ada pakai gelang ke rantai ker? kdg dorang ni aim benda2 mcm tu..

honeysour's blog said...

adeeeiii..bahaya tu kak oiii...
degup2 jantung ni bila baca...

take care tau kak...

cayang fiqah...

:iBuAfiQah: said...

afiqah mmg xpakai rantai emas pun dyla...
sbb duk kat taska kan...
sbb pkir fiqah kan chubby takut la...
mintak jauh la dyla kat anak2 kita kan..

yana~akak tulis nie xder potong2 dah...tulis ape yg ada dlm pkiran skrg..

^..NieDa..^ said...

ya allah! ak pn same rase bile bc entry nie...mmg nyesal x sudah klu ape2 jd....ko careful k...same ar dgn ak...jauhkanla perkara2 yg x diingini...

chik Star said...

seram eyh.
ishk

ker mamat tuh nak ngorat ibu afiqah ni.

MaDihays{Ida} said...

ish..
kalo yer pun dia nak tengok afiqah yg tembam tu jgn la sampai tenung org camtu.. menakutkan.

viruspadu said...

takutnyaaaa

itu yang takut jalan berdua jer tu kan