27 July 2013

07.07.2013-27.07.2013-Genap 20 hari meninggalkan kami..


 


assalamualaikum...
 Salam Ramadhan suma bloggers..
 mungkin ada yang tahu n ada yang xtahu pemergian insan tercinta dlm family ai
disaat2 semua umat islam bersiap sedia utk menyambut Ramadhan..
pada tanggal 07.07.2013(senang nak ingat date ni)
panggilan Allah ke atas arwah opah ai yg berumur 92 tahun..
sabtu tu 6.7.2013 kat umah ai kat kuantan baru buat kenduri arwah n sambutan puasa utk arwah ayah ai..
opah ni kiranya emak kepada ayah ai la..umur xpanjang anak pegi dulu dari ibu..
arwah ayah ai anak lelaki sorang..mmg dia sejak kehilangan anak dia mmg lost..
hari2 tgk gambo anak dia.ai cucikan gambo tu sebab dia nk tgk gambo anak dia..
(sebak plak  nk tulis entri ni!)
ai balik ke Putrajaya 7.7.2013 pagi, mlm tu dpt panggilan arwah opah ai meninggal..
sbb dah kepenatan dari kuantan ke putrajaya..kami bertolak pagi2 dari Putrajaya ke Ipoh.. 
sbb arwah xnak kebumi kat Parit, Perak (rumah lama dia )dia nak kebumi kat Ipoh je.
amik masa 3 jam lebih..jem pagi2...
syukur sgt2 dpat tatap arwah sblm dikebumikan..
arwah ni baik.
ai with arwah opah

2 bulan lepas ai ada balik Perak with my abg n mama ai..
balik sana sbb uruskan semua penukaran nama arwah ayah utk tanah2..
kiranya ini la masa nak balik pun.raya tahun ni turn umah mertua..for sure xdpt balik Perak kan..
masa tu dia sihat..borak dgn ai pun ok,walaupun dia panggil ai Hendon..
xpe la Opah....
tp hari last nak balik tu dia panggil ai wati..so ada masa dia ingat la tu..
masa tu pun ai dah mintak halal makan minum suma..
dia pun ckp takut dia xpanjang umur..
 last pic Opah

Moga Allah tempatkan Opah dikalangan orang yang beriman dan soleh..

ini pun penyebab kenapa ai x aktif berblog skrg..
ai rajin tengok blog orang je...
Last year ai kehilangan arwah ayah..
tahun ni ai kehilangan  bapa saudara n Arwah Opah..
nampak ai happy dalam hati sapa tau....
Hanya ku sedekahkan Al-Fatihah n surah Yassin je stp kali solat..
bulan Ramadhan ni lagi la ingat insan yg dah pegi..sayu

anda juga kehilangan orang yang dicintai?kongsikan...
 
 

 

 

4 comments:

FIZA said...

Takziah irnie.. Moga ko kuat n tabah.... Mudah2an arwah di tempahkan bersama dgn golongan org2 mukmin, amin...

Ana Lyana said...

takziah kak N, semoga Kak N tabah..

ibuafiqahhuzaifah said...

fiza,

tq fiza..

Ana Lyana,
tq ana..

Lily@MamaZaraZareef said...

takziah irnie di atas kehilangan insan2 tercinta.al-fatihah..