08 August 2012

Duit Bonus Buat Ape?

Salam...

Kelmarin dah tengok payslip utk Bonus..
Mula2 ucap Syukur pada Allah S.W.T..
lepas tu mula la berkira2 ape nak buat dgn duit bonus tu..
cakap cam dpt 6/7 angka je kekdahnya..(angan2 xsalah)

Memandangkan persiapan raya ai mmg xde pun sgt2 tahun ni.memang xde pun rasanya
(mood Raya adalah kelaut)
lebih pada anak2...
so, ai bercadang duit bonus tu nak tukar barang2 elektrik la..

orang time raya tukar sofa,tukar langsir or tukar emas baru ke hape..
ai tukar barang elektrik..

Fedulik!

ni namanya KEPERLUAN bukan ikut KEHENDAK

BARANG PERTAMA

 BARANG KEDUA





konon2 nya nak la buat biskut raya wit anak2...
WISHLIST setiap tahun yang diRENEW..haha
Oven ni bukan nak tukar baru..tapi memang xde pun sblm ni..
:(




selebihnya duit bonus ai  tu nak bayar kuih2 yg order tu dan simpanan..
lepas raya nak daftar Afiqah sekolah baru dah...
xleh nak enjoy bonus kali ni...
:(

itu kisah bonus raya ai..anda pula bagaimana?
management duit kali ni amat penting sbb nak idup lepas raya amat2 la seksa!




10 comments:

Zana Adieyza said...

zana x de plan lagi nak guna duit tu utk beli apa.. tp harus kena simpan sebab gaji bulan 9 lambat lagi.. hihihi

Puteri Satu said...

akak duit bonus nak bayar kuih raya ngan beli baju budak2 je.... gitulah kan... ada duit.. ada tujuan... duit tu tak leh nak nginap lelama dalam bank...mesti keluar..hiks

lovely said...

ida pun rasa nak beli oven.dah tengok dah kat carfour. Rm 89.00 macam tulah.teringin sangat. sbb ida suka buat kek. sebelum ni buat kek kukus je.. sian kan..hihi.
tp sebelum beli oven. ada benda lain yg ida perlu beli. kalau ada duit lebih.dapatla beli oven tu.hihi.

Qhaifa Nur said...

duit bonus beli barang gini nampak didepan mata...

ibuafiqahhuzaifah said...

zana:
simpan2..lama lagi gaji bln 9.hehe

puterisatu:
oic..baju budak dah settle.tgl byr kuih raya je lg..

lovely:
tu la dh tgk oven yg sama la kat c4 smlm..kalu jadi beli la besok..tgk keutamaan lebih penting..

Qhaifa nur:

btul3..beli lain kang xnampak ye kak..

shikin said...

Terigin gak nk oven..dh lama usha kat jusco...tp xtau ape brand nk beli n elok n berkemampuan..almaklumlah br kali ni teringin nk beli...

littlehumblelynn said...

duit bonus,wat simpan nk renew road tax.huhuhu

MITSUWIRA said...

Duit bonus raya saya 1/3 buat duit raya, 1/3 untuk anak beraya dan 1/3 lagi untuk kereta beraya jugak. Yang empunya bonus tak beraya sangat huhuhu...

MITSUWIRA said...

Duit bonus raya saya 1/3 buat duit raya, 1/3 untuk anak beraya dan 1/3 lagi untuk kereta beraya jugak. Yang empunya bonus tak beraya sangat huhuhu...

MITSUWIRA said...

Duit bonus raya saya 1/3 buat duit raya, 1/3 untuk anak beraya dan 1/3 lagi untuk kereta beraya jugak. Yang empunya bonus tak beraya sangat huhuhu...