24 July 2012

Dugaan Ramadhan 2012



Salam Ramadhan suma kengkawan..
Hari ni dah masuk 4 hari kita berpuasa..
Alhamdulillah...

Ramadhan ni btul2 dugaan bagi ai sbb my kids xberapa sihat..
sahur 1st day tu cam xbrp nak sahur sbb ngantuk+badan penat...
mulanya si kakak demam panas..
38-40 celcius..
ai risau yg amat..
4jam skali demam..
hari khamis tu xpaksa bawa fiqah ke opis sbb risaukan dia
Jumaat aku xpaksa EL..
mujur bos paham..
sbb demam xkebah2...

bergilir2 jaga..
sabtu tu lepas minum air kelapa badan dia naik cam campak baby2 tu satu badan..
lepas tu terus la gerak ke Hospital An Nur..
Doc pun cakap Afiqah kena "Viral Rashes"
kena kuarntin sampai dia sembuh..

dan cuti semakin sikit..
adoi....
terpaksa la mintak talian hayat utk jaga anak2..
TQ mama..
Zaifah pun xsihat..
cuaca sejuk panas ni cepat la kena attack asma..
so,dua beradik tu duduk kat umah la sekrang ni..
mungkin juga ada hikmah..

walau ai xdapt sambut puasa kat kampung Ramadhan ni
tapi bila mama ai datang ni terubat rindu ai kat family..
best bila ada mama kat sini..

ai tahu mama ai still teringat arwah papa ai tu..
bertabahla..
Ramadhan dan Syawal kali ni lain dari kebiasaan..
tiap kali teringat juadah arwah papa ai suka makan
sungguh sedih...
sbb tu ai xjejak lagi pasar ramadhan
nnti akan lebih teringat2..
ape dah ai melalut...
sekadar kerinduan pada arwah papa ai..

baru masuk hari ke-4 tp dah blur nak masak ape...
masak ape hari nie yep?

3 comments:

lovely said...

sabar yer..
ida doakan moga dua org budak comel tu cepat sembuh amin.

ibuafiqahhuzaifah said...

lovely:

TQ byk2 iDa..

littlehumblelynn said...

irnie,
ain kat rumah pon demam.tonsil bgkak.cuti jgk nih jg dia kt rumah.so far auni alhamdulillah.smg ank2 cpt smbh.