06 January 2012

Atas Kesedaran Diri dah buat Pap Smear ye ualllss!



Semakin ramai kengkawan opis yang buat pap smear ni..
semalam aku melangkah bagus jer ke Klinik Kesihatan Presint 3 utk buat appoiment..
Nurse suh datang besok jer sbb xramai orang..
So,
tadi harus la aku ke terpacak kat klinik tu kul 10pagi..
senang skit..
cepat siap lagi bagus...

ada prosedur nak kena buat..
isi borang bagai...

sap2 soi kul 11.30pg aku siap..
ada hal lain lagi aku pegi..tp biar la rahsia kot..
ewahhhh..

ada orang xsakit buat..td aku kena sakit skit arrrr..
aku rasa ada yg cakap sakit tu bukan ape..
sbb benda alah tu cam mulut itik..
gambo cam kat atas tu..

ala sakit skit jer..
dah siap ok jerr..
lega....(sbb xder godek2 bawah tu ye u allls!)
MALU!

for those yg belum buat  pegi la buat..
bukan susah pun...
result kalau gomen ni 1bulan
tp kalu private 1mgu dah siap..
kawan aku buat kat swasta dia caj RM65 rasanya..
xtau la kat tmpt lain..
tp gomen FREE la..tu jer..
Sayang la diri sendiri..

p/s:sila jangan takut nak buat!tu je aku bleh cakap..k

7 comments:

NOR said...

ms nopal dulu dh buat,yg 2nd nie blm lg...tgh cari semangat nk p buat...kih2x...

AnaLyana said...

huhu, belum merasa lagi nak buat.. tgu lpas bersalin kang.. tatut tengok muncung itik tuu..wuwuww...

iduraz said...

salam kenal..kita pon lum buat agi..haruss buat nih..azam baru..hikss

Anonymous said...

apa pakaian pakai buat smear test?

lovely said...

ee.. nak buat tp takut. ida x pernah buat lg.. takutla.
sakit tak?????...

ibuafiqahhuzaifah said...

nor:
Kak Lin dah buat..so buat gak la awal2 ni.lgpun p cucuk skali..haha

ana:
muncung itil tu la duk pusing2 kat bawah tu..huhuhu

anonymous:
pakaian adalah pakaian yg kita pakai tu gak..xde salin2 baju bagai..

iduraz:
salam kenal..ok2 buat

lovely:
ida,sakit skit sbb muncung itik tu ar..hehe

.::Lynn::. said...

dah buat kt klinik presint 3 jugak...